Sfințirea bisericii din Poiana | Nimic nu este mai important în viața unei familii decât zămislirea și nașterea de prunci, a spus IPS Teofan

Nimic nu este mai important în viața unei familii decât zămislirea și nașterea de prunci, a spus IPS Teofan în cadrul ceremonialului liturgic oficiat în ziua de pomenire a Zămislirii Sfântului Ioan Botezătorul.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei s-a aflat în data de 23 septembrie 2017 în localitatea botoșăneană Poiana, comuna Vorona, pentru a resfinți Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, informează doxologia.ro.

Ierarhul a amintit că sărbătoarea Zămislirii Sfântului Ioan Botezătorul, împreună cu Buna Vestire (Zămislirea după trup a Mântuitorului – 25 martie) și cu Zămislirea Maicii Domnului din Sfinții Ioachim și Ana (9 decembrie) sunt rânduite ca să așeze în inima creștinilor importanța zămislirii, nașterii și creșterii de prunci.

Taina Zămislirii unui prunc este cinstită de Biserică pentru că mare este Taina Nunții și nimic nu este mai important în viața unei familii decât nașterea și zămislirea de prunci, a spus Părintele Mitropolit.

Pruncul este prunc în toată integralitatea sa, cu trup, cu suflet, cu inimă, cu minte, cu toate membrele sale; chiar dacă nu se văd, ele sunt acolo din prima clipă a conceperii. De aceea, Biserica nu poate niciodată și în nicio situație să admită lepădarea pruncului, drama avortului, a explicat Înaltpreasfinția  Sa.


Hramul Mănăstirii Văratec | Omul să pună pe primul plan propria sa familie, apoi cariera, a spus IPS Teofan


La sfințirea bisericii din Poiana au participat numeroși credincioși atât din localitate, cât și din împrejurimi.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată, Preotul Paroh Andrei Bucşă a fost hirotesit iconom stavrofor, iar credincioșii care au sprijinit lucrările efectuate la biserică au primit distincții de vrednicie.

Biserica din satul Poiana a fost zidită după anul 1840 de Arhim. Rafael, Stareţul Mănăstirii Vorona, iar sfinţirea ei a avut loc în data de 17 noiembrie 1847, după cum reiese dintr-o notiţă cu litere chirilice de pe un Minei al lunii noiembrie. În ultimii ani s-au efectuat importante lucrări de restaurare, atât în exterior, cât și în interiorul locașului de cult.

Foto credit: Constantin Comici / Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente