Hramul Mănăstirii Văratec | Omul să pună pe primul plan propria sa familie, apoi cariera, a spus IPS Teofan

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a slujit ieri la Mănăstirea Văratec, cu prilejul hramului celui mai mare așezământ monahal de maici din România.

La evenimentul din 15 august 2017 au participat sute de credincioşi din toată Moldova. O parte dintre pelerini au fost prezenți încă din seara zilei de luni, pentru a participa la programul liturgic și pentru a aduce cinstire icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, și moaştelor Sfântului Iosif de la Văratec, aflate în tezaurul mănăstirii.

Ceremonialul liturgic din ziua hramului a fost oficiat de IPS Teofan împreună cu un sobor de preoți și diaconi, notează doxologia.ro.

În cuvântul rostit, Părintele Mitropolit a făcut referire la alegerea „părții celei bune”, conform textului evanghelic citit.

Pentru cei ce au ales viața de mănăstire „partea cea bună” este reprezentată de „lupta împotriva duhului lumii”, care ar trebui să fie stradania de dimineaţă până seara şi de seara până dimineaţa în viaţa călugărului, prin rugăciune, smerenie şi ascultare, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Pentru viaţa de familie, a continuat ierarhul, partea cea bună înseamnă ca omul să pună pe primul plan propria sa familie, apoi cariera.

Strădania pentru a fi ceva în viaţă înseamnă a avea partea Martei, o parte bună. Însă, există o parte şi mai bună: cariera de tată, de mamă, de soţ sau de soţie, care împreună cu pruncii lor pot să împlinească partea Mariei, partea cea bună, care aduce sens vieţii, adâncime şi cuprindere, a accentuat IPS Teofan.

Sărbătoarea mănăstirii nemţene a continuat în după amiaza zilei cu slujba Privegherii pentru Sfinţii Martiri Brâncoveni şi pentru Sfântul Cuvios Iosif de la Văratec, cel dintâi duhovnic al mănăstirii şi unul dintre ctitorii așezământului.

Comentarii Facebook


Știri recente