Sfințirea Bisericii din Parohia Vrânceană Paltin

Noua biserică a parohiei vrâncene Paltin, aflată sub ocrotirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, a fost astăzi, 14 octombrie, sfințită, informează TRINITAS TV. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

„Biserica este Casa lui Dumnezeu pe pământ și rugându-ne în Casa lui Dumnezeu pe pământ Dumnezeu ne va face părtași întru Împărăția Sa”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Noua biserică a fost ridicată în perioada 2001-2005, cu sprijinul credincioșilor din localitate. La slujbă au participat aproape 1000 de credincioși din localitatea Paltin și din împrejurimi.

Pentru întreaga activitate pe care au depus-o aici, atât actualul preot paroh, cât și înaintașul său au primit distincții bisericești, iar celui care a donat locul pentru biserică, precum și o parte din materialele pentru clopotniță, i-a fost acordată Insigna eparhială.

Comentarii Facebook


Știri recente