Sfințirea bisericii din Parohia sibiană Armeni

Biserica „Sfântul Nicolae” și „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia sibiană Armeni a fost sfințită în această duminică. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, după cum aflăm de la TRINITAS TV.

Mitropolitul Ardealului a arătat că până acum acest lăcaș de cult nu a fost sfințit de arhiereu și a evidențiat faptul că biserica are nevoie de lucrări majore de consolidare datorită avariilor cauzate de mișcările de teren. Am dorit ca să fie momentul acesta și o încurajare pentru credincioși, pentru noul preot pe care l-am așezat aici tocmai ca să refacă biserica, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Raspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul psaltic „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” al Catedralei mitropolitane din Sibiu.

Cei care au contribuit la restaurarea bisericii au primit din partea Mitropolitului Ardealului diplome de cinstire iar preotul paroh a primit distincția de sachelar.

Biserica „Sfântul Nicolae” din Armeni a fost zidită la 1912, pe locul unei vechi bisericuțe din lemn, adusă din Tilișca, județul Sibiu. Fiecare familie a contribuit cu bani pentru a zidi o biserică măreață în sat. A fost renovată în 1973 și pictată în 1980. De-a lungul vremii a fost restaurată de mai multe ori.

Comentarii Facebook


Știri recente