Sfințirea bisericii din Parohia buzoiană Oreavu II

Biserica având hramurile „Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia buzoiană Oreavu II a fost târnosită duminică, 10 august 2014. Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de slujitori – preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Dragoș Olteanu.

„Slujba de târnosire sau sfințire mare nu se săvârșește decât atunci când se construiește o biserică nouă și se poate repeta dacă, din motive binecuvântate, biserica este consolidată, înnoită și se umblă la piciorul Sfintei Mese de către arhiereu; lucrul acesta, însă, se poate întâmpla peste 100, 200 de ani și așa mai departe. Această slujbă de târnosire este cu totul deosebită, deoarece, prin rugăciunile rostite de către arhiereu și preoți, Duhul Sfânt este invocat să se pogoare asupra locașului de cult și asupra credincioșilor, care urmează să-l însuflețească prin prezența lor”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Ierarhul a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Panait Dragoș, pe seama Parohiei Dăscălești, Protopopiatul Râmnicu Sărat.

Tot cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a binecuvântat casa de prăznuire din imediata vecinătate a bisericii parohiale.

La final, toți credincioșii prezenți au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar și să se închine.

Locașul de cult al Parohiei Oreavu II a fost ridicat în perioada 2008-2014. Până la finalizarea lucrărilor de construire și târnosirea noului locaș, slujbele s-au oficiat în biserica veche din cimitirul satului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…