Sfințirea bisericii din localitatea giurgiuveană Găujani

La 21 septembrie 2014, în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, biserica „Adormirea Maicii Domnului” și „Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului”, din localitatea Găujani, a fost sfințită. Slujba de sfințire a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Cu acest prilej, credincioșii au putut trece prin Sfântul Altar, de asemenea, au putut aduce cinstire și unor fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfântului Apostol Andrei, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu.

După slujba de sfințire, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia a hirotonit întru diacon pe teologul Puflea Radu Casian, pe seama Schitului Sf. Ier. Nicolae din mun. Giurgiu.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat credincioșilor prezenți sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică. „Urmarea lui Hristos”, a arătat Preasfinția Sa, înseamnă asumarea adevăratului destin al vieții noastre, destinul cel veșnic și nu doar vremelnicia acestei vieți atât de trecătoare, o urmare în suferință, în moarte și în Înviere, în umilință și în slavă. De asemenea, Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit și despre valoarea sufletului omenesc, ce este întipărirea vie a Sfintei Treimi și chipul lui Dumnezeu în om, darul lui Dumnezeu, creat să tindă spre slavă și îndumnezeire.

În continuare, Preasfinția Sa, apreciind activitatea pastoral – misionară, administrativ-gospodărească și social-filantropică desfășurată, a acordat distincția de iconom stavrofor părintelui paroh Remuș Marius, iar părintelui Găină Paul, de la aceeași parohie, distincția de sachelar. Totodată, pentru implicarea deosebită în acest proces de restaurare și înfrumusețare a bisericii din Găujani, au primit diplome de vrednicie și cartea „Brâncovenești. Sfinții Martiri Brâncoveni. Culegere de studii”, aparținând Prof.univ.dr. Radu Ștefan Vergatti, Pr. Cons.Puflea Nicușor, fiu al satului, Pr. Costel Geadău, fost paroh al bisericii din Găujani, Dl. Marcu Dumitru, primarul Comunei Găujani, Dl. Gheorghe Breazu, primarul com. Putineiu, Dl. Soare Marin, viceprimar al Comunei Găujani, Dl. Ing. Cosma Măroiu, Dl. Ing. Nicolae Deloiu, Dl. Ing. Ion Văcăroiu și Dl. Ing. Fănel Pețanca. Totodată, noului hirotonit, Diac. Puflea Radu Casian, ierarhul i-a oferit o Sfântă Scriptură.

Credicioșii prezenți la acest eveniment important din viața Parohiei Găujani au luat parte la o agapă frățească organizată cu prilejul sfințirii bisericii parohiale, iar spre folos duhovnicesc, au primit iconițe și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente