Sfințirea bisericii din Crasna, Protopopiatul Huși

Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va sfinți mâine, 11 mai 2014, biserica Parohiei Crasna, Protopopiatul Huși, județul Vaslui, potrivit mmb.ro.

Piatra de temelie a sfântului lăcaș a fost pusă în anul 1997 de vrednicul de pomenire Ioachim Mareș. Până în anul 2004, lucrările de construcție au fost coordonate de pr. Nelu Ioan Aniculoaie, la inițiativa și cu sprijinul domnului Gheorghe Gavrilaș.

„În anul 2009, pe 1 noiembrie, am fost hirotonit preot de Preasfințitul Corneliu pe seama parohiei Crasna. Încă din acel an, am inițiat și coordonat efectuarea lucrărilor de pictură în tehnica frescă. De asemenea, lăcașul de închinăciune a fost înfrumusețat cu cele necesare desfășurării sfintelor slujbe. Lucrările au fost susținute de enoriașii parohiei, ctitori principali fiind membrii familiei Gavrilaș. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze pe toți ostenitorii și donatorii care au contribuit la construirea și înfrumusețarea acestei biserici închinate Maicii Domnului”, a spus pr. paroh Ciprian Pilă, care este și inspector eparhial al Episcopiei Hușilor.

Comentarii Facebook


Știri recente