Sfințirea Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Rădulești

Sâmbătă, 2 mai 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a sfințit Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Rădulești, Protopopiatul Deva, județul Hunedoara. După slujba de târnosire, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un ales sobor de preoți și diaconi, potrivit episcopiadevei.ro.

La momentul potrivit, Preacucernicul Părinte Petru Costa, Protopop de Deva, a rostit un cuvânt de învățătură în care a prezentat succint și a explicat credincioșilor prezenți slujba de târnosire a unei Biserici și însemnătatea fiecărui element liturgic al acesteia.

În cuvântul de învățătură adresat mulțimii de credincioși la finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate darurile pe care le revarsă asupra poporului său și i-a îndemnat pe credincioși să-și asume responsabilitatea de creștini, felicitându-i totodată pentru tot efortul depus în sprijinirea Bisericii, noul locaș fiind, de altfel, oglinda duhovnicească a satului, o expresie văzută a preocupărilor credincioșilor parohieni în calea lor spre dobândirea bunătăților celor cerești.

Pentru tot efortul depus în consolidarea și renovarea bisericilor încredințate păstoririi sale și pentru toate realizările obținute în plan pastoral și duhovnicesc în misiunea sa de păstor al Parohiei Rădulești din Protopopiatul Deva, Părintele Paroh Marius Ilca a fost hirotesit de către Preasfințitul Părinte Gurie în treapta de iconom stavrofor.

Părintele Paroh Marius Ilca, în cuvântul său de mulțumire, a dat slavă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite, a mulțumit Preasfințitului Părinte Gurie pentru bucuria de a sfinți lucrările săvârșite la Biserica din parohie și tuturor acelora care au contribuit la reabilitarea acesteia.

Conform Tradiției Bisericii noastre Ortodoxe, credincioșii s-au bucurat la final de intrarea în Sfântul Altar și de închinarea în fața Sfintei Mese.

Comentarii Facebook


Știri recente