Sfințirea Apei celei Mari la Drobeta Turnu Severin

După ce au participat în comuniune la Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii de la toate bisericile din municipiul Drobeta-Turnu Severin au plecat într-o procesiune solemnă spre portul dunărean pentru slujba Aghesmei Mari. În acest scurt pelerinaj, grupurile organizate de credincioși s-au întâlnit cu procesiunea care a pornit de la Catedrala episcopală, în frunte cu Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

În port, slujba Sfințirii apei a fost săvârșită într-un loc special amenajat, de către PS Nicodim, înconjurat de preoții și diaconii slujitori. În cuvântul de învățătură, întâistătătorul eparhiei a îndemnat fiii cetății la urmarea lui Hristos în faptă și cuvânt. Gândul arhiereului mehedințean s-a îndreptat și către cei aflați în suferințe și lipsuri, cerând pentru aceștia de la Dumnezeu îndeplinirea cererilor celor de folos, sănătate și viață îndelungată.

În încheierea cuvântului său, PS Nicodim a mulțumit credincioșilor pentru prezența în număr mare și autorităților locale pentru implicarea în organizarea procesiunii, ce a avut ca efect desfășurarea ceremoniei religioase într-o atmosferă de adâncă rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente