Sfinţirea amplasamentului unui nou locaş de închinare în municipiul Câmpina

În ajunul sărbătoririi Sfintei Muceniţe Varvara, 03 decembrie 2015, în municipiul Câmpina a fost săvârşită rânduiala sfinţirii terenului şi punerea pietrei de temelie pentru o nouă biserică parohială ce va avea ca ocrotitori pe Sfântul Apostol Andrei şi pe Sfântul Ştefan cel Mare.

Slujba specială pentru această rânduială a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de către un ales sobor de preoţi din municipiul Câmpina şi din parohiile învecinate, alături de părintele Grigore Melnic, protopop al Protoieriei Câmpina.

La finalul slujbei, credincioşii care au participat la acest eveniment au primit un frumos cuvânt de apreciere şi învăţătură rostit de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul care a evidenţiat rolul unui ctitor cu sensul duhovnicesc al faptelor săvârşite pentru veşnicie şi care, a reliefat rolul încreştinării pământului românesc de către Sfântul Apostol Andrei. Totodată, a fost amintită memoria Voievodului Sfânt, Ştefan cel Mare, care a construit numeroase biserici de rară frumuseţe şi care a dovedit multă smerenie afirmând că «dacă am pierdut bătălia, acest lucru s-a întâmplat din cauza păcatelor noastre». Cuvânt de mulţumire şi de preţuire pentru credincioşi a fost rostit de către părintele Grigore Melnic, protopop al Protoieriei Câmpina şi de către părintele paroh Mihail Radu care nădăjduiesc ca în scurt timp să fie ridicat acest lăcaş de cult având sprijinul plin de dragoste şi devotament al credincioşilor acestei parohii. În prezent, slujbele sunt oficiate într-un frumos paraclis, iar terenul pentru zidirea bisericii a fost dăruit de către distinsul domn Ioan Simion”, a declarat părintele Răzvan-George Topală, coslujitor la Parohia Teşila I, Valea Doftanei.

Comentarii Facebook


Știri recente