Sfinţirea altarului de vară în Parohia Podoleni II

La Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ – Podoleni din Protopopiatul Roznov s-a reuşit, prin grija părintelui paroh Bogdan Frăsilă, ridicarea şi finalizarea unui altar de vară care va fi folosit atât pentru oficierea slujbelor religioase, cât şi a altor activităţi misionare, informează „Ziarul Lumina”.

Ca o încununare a eforturilor enoriaşilor şi a preotului din Podoleni, slujba de sfinţire a altarului a fost oficiată luni de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Tot luni, IPS Teofan a oficiat slujba Botezului pentru doi prunci: Nectarie, fiul părintelui Iosif Buruiană de la Parohia Dragova, şi Iustinian, fiul părintelui Lazăr Florin Dumitru de la Parohia Podoleni.

În după-amiaza zilei de luni, 20 iulie 2015, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a sfinţit altarul de vară al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ – Podoleni, Protopopiatul Roznov. Locaşul a fost ridicat cu sprijinul credincioşilor din localitate şi va fi folosit atât pentru oficierea slujbelor religioase, cât şi a altor activităţi misionare, după cum a menţionat după slujba de sfinţire părintele paroh Bogdan Frăsilă: „Ne exprimăm bucuria şi mulţumirea către Bunul Dumnezeu, care ne-a dăruit acest prilej ca Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei să binecuvânteze lucrările pe care le-am săvârşit la parohia noastră. Clădirea pe care am ridicat-o are rolul de a ne aduna împreună şi de a ne ajuta să ne apropiem în dragoste unii faţă de alţii şi faţă de Dumnezeu. Ne întâlnim şi cu studenţii, şi cu tinerii, şi cu copiii, şi cu bătrânii şi adulţii, desfăşurând diferite activităţi. Cred că acest spaţiu era absolut necesar, biserica parohială fiind în primul rând destinată slujbelor liturgice“.

La final, IPS Părinte Mitropolit Teofan i-a felicitat pe credincioşii Parohiei Podoleni pentru implicarea în activităţile bisericii: „Mulţumim, iubiţi credincioşi, pentru faptul că încercaţi aici, în parohie, împreună cu preoţii dumneavoastră, să vegheaţi la păstrarea dreptei credinţe şi la mărturisirea credinţei celor cu care vă întâlniţi. Cu siguranţă, le vorbiţi şi prietenilor dumneavoastră despre lucrarea frumoasă ce se săvârşeşte în această parohie. Dumnezeu să-i răsplătească şi pe părinţii slujitori, atât pentru lucrarea administrativă, cât şi pentru tot ceea ce înseamnă slujirea Lui în rândurile celor pe care îi păstoresc. Nu uitaţi, având în vedere că am săvârşit în această zi şi slujba Botezului, ceea ce rostim la această Sfântă Taină: «Mă lepăd de satana şi mă unesc cu Hristos». Lucrul acesta ar trebui să-l rostim măcar o dată pe zi, ca să ne aducem aminte că suntem botezaţi în credinţa ortodoxă şi că suntem îndatoraţi să îndepărtăm din viaţa proprie şi a celor apropiaţi puterile întunericului, unindu-ne cu Mântuitorul Hristos“.

Tot luni, IPS Teofan a oficiat slujba Botezului pentru doi prunci: Nectarie, fiul părintelui Iosif Buruiană de la Parohia Dragova, şi Iustinian, fiul părintelui Lazăr Florin Dumitru de la Parohia Podoleni.

Comentarii Facebook


Știri recente