Sfințire de paraclis în Parohia Făgăraș-Gară

IPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului a binecuvântat sâmbătă, 8 iulie 2017, paraclisul amenajat în demisolul Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Parohia Făgăraș-Gară, județul Brașov, locaș de cult aflat în construcție.

Făgărășenii au participat în număr mare la acest eveniment, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Daniel Grecu a fost hirotonit preot pentru Parohia Arpașu de Jos, județul Sibiu, iar teologul Ioan Șovrea a fost hirotonit diacon.

Locașul de cult a început a fi zidit în urmă cu aproximativ un an pentru a oferi comunității un spațiu de rugăciune, deoarece în apropiere nu se află nici o altă biserică.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate și aducem cinstire Sfinților Apostoli Petru și Pavel ocrotitorii acestei biserici și în același timp îl felicităm și binecuvântăm pe părintele Adrian Precup care s-a ocupat de ridicarea acestei biserici, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel a început a se zidi deoarece credincioșii din această parte a orașului Făgăraș și-au dorit de mulți ani ridicarea unui lăcaș de cult mai aproape de casele lor. Încă de la început au fost alături de preotul paroh și au sprijinit această lucrare închinată lui Dumnezeu.

Biserica aflată în vecinătatea Liceului Teologic Constantin Brâncoveanu din Făgăraș va fi locaș de rugăciune și pentru elevii din cadrul acestei instituții de învățământ.

Comentarii Facebook


Știri recente