Sfințire de loc de biserică la Valea Adâncă

Momente de aleasă trăire duhovnicească în Parohia „Sf. Ierarh Nicolae” din localitatea Valea Adâncă, comuna Miroslava – Protopopiatul Iași 3, unde numeroși credincioși, cu lumânări aprinse și flori, au participat duminică, 25 mai, după-amiază la punerea pietrei de temelie pentru un nou lăcaș de cult, ce-l va avea ca ocrotitor pe Sfântul Ioan Rusul, informează „Ziarul Lumina”.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

În localitatea Valea Adâncă, comuna Miroslava, se va începe în perioada următoare zidirea unei noi biserici, închinată Sfântului Ioan Rusul. Slujba de binecuvântare a locului și de sfințire a crucii pentru sfântul altar al noului lăcaș de cult a fost oficiată duminică după-amiază de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Printre preoții prezenți, alături de pr. paroh Ionel Liviu Ghilian, s-au numărat și pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protoieriei Iași 1, pr. Mihail Roșu, protopopul Protoieriei Iași 3, pr. prof. dr. Cristian- Alexandru Barnea, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Județean Iași, pr. Petrică Lehaci de la Parohia „Sfântul Nectarie” din Iași. Înainte de începerea slujbei, la îndemnul Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, credincioșii prezenți s-au așezat în forma bisericii ce urmează să fie construită, rămânând în mijloc doar copiii.

„Un gânditor britanic din veacul trecut a spus un cuvânt care a fost folosit ulterior în mai multe situații, anume că: „Drumul care nu duce la biserică nu duce nicăieri”. Și în sens fizic, dar mai ales în sens spiritual, drumul care în cele din urmă nu te duce către Dumnezeu, către sufletul tău, drumul care nu te duce spre singurul mesaj care nu te înșeală, cel al lui Hristos prezent în Evanghelie, acel drum nu duce nicăieri. Se cuvine ca acest adevăr să fie arătat și prin semne văzute, care sunt sfintele biserici. Vederea unei biserici îți amintește de ceva; te provoacă să realizezi prezența lui Dumnezeu în viața ta. Iar prezența lui Dumnezeu în viața omului umple inima acestuia de sens, de lumină, de cuprindere și înălțime, dându-i curaj să depășească toate piedicile care apar de-a lungul timpului”, a spus IPS Teofan în cuvântul rostit la finalul slujbei.

Drept răsplată pentru râvna arătată și eforturile depuse, pr. Ionel Liviu Ghilian, parohul din Valea Adâncă, a fost hirotesit iconom de către IPS Părinte Teofan. Înainte de a pleca la casele lor, toți cei prezenți la slujba de sfințire au participat la o agapă.

Comentarii Facebook


Știri recente