Sfințire de biserică la Chitila: Aici devenim fii ai lui Dumnezeu, a spus PS Varlaam Ploieșteanul

Biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Nașterea Maicii Domnului” din Chitila a fost sfințită duminică, 03 octombrie, de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

La predică, ierarhul a subliniat importanța lăcașului de cult în viața credincioșilor.

„Aici se predică cuvântul adevărului cuvântul Evangheliei Împărăției Cerurilor, aici devenim fii ai lui Dumnezeu prin harul Botezului, aici suntem pecetluiți cu Sfântul și Marele Mir pentru a crește duhovnicește și pentru a fi protejați de lucrarea duhurilor necurate și aici primim adevărata Mâncare și adevărata Băutură care este Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

„În biserică, tinerele familii primesc binecuvântarea lui Dumnezeu pentru a fi la rândul lor o mică biserică în casa și în ograda lor, în biserică primim celelalte Taine și rugăciuni, iar călătoria noastră pe acest pământ se încheie prin prohodirea în biserica al cărei mădular am fost o viață întreagă”, a spus PS Varlaam.

Slujba de târnosire a bisericii din Chitila a avut loc după 14 ani de la punerea pietrei de temelie. Cu această ocazie, preotul paroh Doru-Marian Dumitrache a fost hirotesit iconom stavrofor.

De asemenea, au fost acordate diverse distincții și diplome din partea Patriarhiei Române pentru cei care au sprijinit construcția bisericii.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente