Sfințire de biserică în Protopopiatul Huși

Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, a sfințit luni, 6 decembrie, Biserica ‘Sfinții Arhangheli’ din parohia Gușiței, Protopopiatul Huși.

Credincioșii din parohia Gușiței, Protopopiatul Huși, au luat parte în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae la sfințirea Bisericii ‘Sfinții Arhangheli’. Slujba a fost oficiată de PS Corneliu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. După cum a declarat pr. Marcel Miron, protoiereul Protopopiatului Huși, pentru ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Moldova, la acest eveniment au fost prezente și autoritățile locale, precum și cei care au susținut construcția lăcașului de închinăciune. ‘Am adus slavă lui Dumnezeu pentru toate, trăind un moment de mare bucurie. În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Corneliu a spus că Sfântul Nicolae, printre alte daruri, a dăruit credincioșilor din Gușiței această sfântă biserică. Părintele paroh Petru Gimi Oprea, care este și secretarul Protopopiatului Huși, a primit distincția de iconom stavrofor. Credincioșii au înțeles la această sărbătoare că cel mai mare dar al lor este biserica, prin altarul căreia au trecut și s-au închinat. Ei nu au avut un lăcaș de rugăciune din 2006, când cel vechi a ars. Iată că sfinții oferă pe Hristos și raiul pe pământ, ca prezență a lui Dumnezeu în biserică’, a relatat pr. protopop Marcel Miron.

Parohia Gușiței a avut biserică, dar aceasta a ars în anul 2006 din temelii. La inițiativa părintelui paroh Petru Gimi Oprea, cu sprijinul Preasfințitului Corneliu și al Guvernului României, a fost ridicat actualul sfânt lăcaș, cu dimensiuni mai mari decât vechea biserică. Anul viitor vor fi demarate lucrările de pictură și va fi achiziționat mobilierul. De asemenea, se va ridica o altă clopotniță în locul celei vechi.

Comentarii Facebook


Știri recente