Sfințire de biserică în comuna sibiană Sadu

Sute de credincioși au participat duminica aceasta la târnosirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din comuna sibiană Sadu. Monument istoric de valoare inestimabilă, vechea biserică a sădenilor fost sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, informează TRINITAS TV.

În cuvântul de învățătură, PS Părinte Episcop Visarion le-a amintit celor prezenți cele mai importante perioade din istoria satului.

Biserica Adormirea Maicii Domnului a fost zidită prin contribuția credincioșilor din localitate, cel mai probabil între secolele cincisprezece – șaisprezece. Se pare că inițial aici s-ar fi găsit o bisericuță din lemn, iar ulterior sădenii au început să ridice o biserică mai trainică, din piatră. În secolele ce au urmat, biserica a fost modificată și extinsă, iar în ultimii ani a fost renovată complet.

Ca la toate sărbătorile mari, credincioșii au venit îmbrăcați în straiele populare păstrate din străbuni.

Potrivit tradiției, credincioșii au trecut prin altarul bisericii, unde au fost binecuvîntați și au primit iconițe și calendare. De asemenea, ctitorii și restauratorii au primit acte de cinstire, iar preotul paroh a fost hirotesit iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente