Sfinţii Trei Ierarhi vor fi cinstiţi la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca

Creştinii ortodocşi sărbătoresc în data de 30 ianuarie 2016 pe Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile, Grigorie şi Ioan. Aceşti mari sfinţi ai Bisericii sunt şi ocrotitorii învăţământului teologic. Cu acest prilej, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca vor fi organizate mai multe manifestări religios-culturale.

Joi, 28 ianuarie, la ora 17:00, în Aula facultății va avea loc o masă rotundă pe tema: Educație, Cultură și Spiritualitate la Sfinții Trei Ierarhi, informează Radio Renaşterea. Vineri, 29 ianuarie, de la ora 17:00, în Aula Magna a Facultății, etnologul Gelu Furdui va susține o conferință despre Pădurea în credințe, zicători, poezie și cântec popular. Conferința va fi urmată de un concert coral, susținut de corul de cameră „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de Pr. Prof. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În ziua de pomenire a Sfinților Trei Ierarhi, sâmbătă, 30 ianuarie, la Catedrala Mitropolitană va fi oficiată Sfânta Liturghie. Vor sluji, alături de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop șiMitropolit Andrei, un sobor de preoți și diaconi, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și de la Seminarul Teologic din municipiu. Răspunsurile la strană vor fi date de corurile celor două instituții de învățământ teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente