Sfinţii Trei Ierarhi cinstiţi timp de trei zile la Cluj-Napoca | În imagini

Sfinţii Trei Ierarhi au fost cinstiţi la Cluj-Napoca timp de trei zile.

Manifestările au debutat în 28 ianuarie 2022 printr-un workshop de icoane pe sticlă, intitulat „Laborator spre studenție”, desfășurat în atelierele de Artă Sacră de la etajul V al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În seara zilei de 29 ianuarie 2022, de la ora 18:00, în aula facultății, în prezenta IPS Andrei şi PS Benedict Bistriţeanul, a avut loc o prelegere festivă cu tema „Despre minunata treime a teologilor: Cuvântul de laudă al Sfântului Filotei Kokkinos în cinstea Sfinților Trei Ierarhi”. De asemenea, a fost lansată și prezentată noua serie a revistei studențești „Itinerarii”.

În ziua de cinstire a Sfinţilor Trei Ierarhi, Sfânta Liturghie a fost oficiată la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de IPS Andrei şi PS Benedict Bistriţeanul.

La predică, Mitropolitul Clujului a subliniat:

„Pe bună dreptate s-a spus că Sfântul Vasile cel Mare este mâna care lucrează, a întemeiat asistența socială, a făcut multe așezăminte de caritate, i-a ajutat pe bătrâni, pe bolnavi și pe cei neputincioși”.

„Sfântul Grigorie Teologul este mintea care gândește, fiind un teolog mare prin cele cinci cuvântări teologice”.

„Sfântul Ioan Gură de Aur este gura care vorbește, a vorbit cum nimeni altul nu a mai vorbit”.

Foto credit: Facebook / Mitropolia Clujului, Maramureșului şi Sălajului

În semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea de înaltă ținută academică și pentru implicarea activă în viața Bisericii, Mitropolitul Andrei i-a oferit după Liturghie pr. prof. Ioan Chirilă, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Foto credit: Facebook / Mitropolia Clujului, Maramureșului şi Sălajului

La eveniment au participat studenți și elevi teologi, corpul profesoral al celor două scoli teologice clujene, reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai și ai Inspectoratului Școlar Județean din Cluj, oameni de cultură și numeroși clujeni.

Foto credit: Facebook / Mitropolia Clujului, Maramureșului şi Sălajului

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente