Sfinții Trei Ierarhi cinstiți la Uppsala, Suedia

În ziua sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, 31 ianuarie 2016, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, s-a aflat în mijlocul românilor din orașul suedez Uppsala, cu prilejul sărbătoririi hramului parohiei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Macarie s-a referit la viața și lucrarea Sfinților Trei Ierarhi îndemnându-i pe credincioși să urmeze credinţa, rugăciunea, faptele bune, postul, milostenia, cunoştinţa, evlavia, răbdarea şi iubirea acestor trei sfinți.

Părintele Paroh Dan Vigil Păcurar a adus mulțumiri Preasfintei Treimi, întru rugăciunile sfinților „întru tocmai cu numărul Treimii”, exprimându-și bucuria de a-l avea de hram pe părintele episcop care i-a mângăiat și i-a încurajat pe credincioșii aflați în nevoi și încercări.

Ierarhul a oferit copiilor mai multe daruri, felicitând enoriașii care își sărbătoresc astăzi onomastica. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul coral „Credo” al Episcopiei Europei de Nord.

Parohia ortodoxă română din Uppsala îi are ca ocrotitori și pe Sfinții Ierarhi Iachint de Vicina, Antim Ivireanul și Grigorie Dascălul, Mitropoliții Țării Românești.

Comentarii Facebook


Știri recente