Sfinții Mărturisitori Transilvăneni cinstiți la Sibiel, unde a păstorit Sf. Moise Măcinic

Un sobor de clerici locali a slujit joi, la Sibiel, Sfânta Liturghie de ziua Sfinților Transilvani. La Sibiel a păstorit unul dintre aceștia, Sf. Moise Măcinic.

„În fiecare an ne simțim datori să-i cinstim așa cum se cuvine pe Sfinții apărători ai Ortodoxiei din Transilvania, mai ales că Sfântul Moise Măcinic a fost preot în Sibiel”, a declarat Parohul din Sibiel, Părintele Bogdan Alin Fluieraș.

Sfântul Preot Moise Măcinic din Sibiel a fost unul dintre martirii luptei de apărare a Ortodoxiei în Transilvania în secolul al XVIII-lea. A mers împreună cu Sfântul Oprea Miclăuș la curtea imperială din Viena pentru a cere dreptul românilor ortodocși din Ardeal de a-și manifesta liber credința, motiv pentru care a fost întemnițat la Kufstein.

Sfinţii Mărturisitori Transilvăneni sunt cinstiţi în fiecare an în Mărginimea Sibiului, unde au apărat Ortodoxia în secolul al XVIII-lea. În bisericile comunităţilor parohiale se oficiază Sfânta Liturghie în cinstea lor, la care participă deopotrivă preoţi şi credincioşi.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente