Sfinții Mărturisitori Ardeleni cinstiți la Catedrala Buna Vestire din Tulcea

În ziua de cinstire a Sfinților Mărturisitori Ardeleni, Episcopul Tulcii și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Visarion. Cu acest prilej, ierarhul a oficiat sâmbătă, 21 octombrie 2017, Sfânta Liturghie în Catedrala Buna Vestire, paraclis episcopal.

Din soborul slujitor au făcut parte ieromonahi și preoți de la mănăstirile și parohiile tulcene. De asemenea, în sobor au mai fost prezenți clerici din Arhiepiscopia Sibiului, informează părintele Felix Neculai, consilier mass-media al Eparhiei.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de mulțumire, în semn de recunoştinţă pentru purtarea de grijă a lui Dumnezeu. După acest moment, Preasfinția Sa a rostit o omilie în care a făcut referire la jertfa Sfinților Ardeleni pentru ortodoxia românească.

În cadrul aceluiași cuvânt, Preasfințitul Părinte Visarion a evidențiat legătura spirituală care există între mărturisitorii din Ardeal și cei din Dobrogea, subliniind, între altele, și faptul că așa cum ei au mărturisit în vremuri tulburi, tot așa și noi suntem datori astăzi să urmăm pilda credinței și a mărturisirii lor.

La final, părintele Ispas Romeo Gabriel, Proiereul Protopopiatului Tulcea, a rostit un cuvânt omagial din partea preoților din Protopopiatul Tulcea.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente