Sfinții Martiri Brâncoveni vor fi comemorați la Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, va avea loc sâmbătă, 16 august, la Teatrul de vară, un concert inedit de muzică bisericească închinat Sfinților Martiri Brâncoveni, după cum ne-a precizat Arhim. Teofan Mada, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului.

Concertul face parte din proiectul de colaborare încheiat între Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Arhiepiscopia Aradului. Concertul va fi un amin rostit de psalții Banatului, ce vor înălța slavă lui Dumnezeu, Cel preamărit întru sfinții Săi. Concertul va fi un moment de har, de bucurie, de rugăciune, pentru a întări dialogul și comuniunea noastră cu Dumnezeu, pentru a ne opri să contemplăm raza Lui de frumusețe care ne uimește, care ne atinge în interior și ne invită să urcăm spre El, Cel minunat întru sfinții Săi.

Calea martirilor constă în nu-ul lor concret spus nedreptății: respingând participarea la necredințe, au refuzat să se plece în fața falsității, în fața adorării persoanelor umane și a puterii lor, și, în acest mod, au înălțat puterea adevărului și a iubirii de neam. Astfel au slujit adevărata pace. Credința martirilor este speranță: certitudinea că avem un viitor mare în Dumnezeu. Când Dumnezeu devine mare pentru om, omul nu devine mic: devine mai mare și omul, iar lumea se umple de lumină. Cine găsește pe Dumnezeu găsește orice lucru, cine Îl pierde pe Dumnezeu, pierde orice lucru. Hristos este medicamentul universal: Hristos înainte de toate, Hristos în centrul inimii, în centrul istoriei și al universului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…