Sfinții L-au urmat pe Hristos cu toată responsabilitatea și demnitatea: Episcopul Lucian la hramul Mănăstirii Piatra Scrisă

Episcopul Caransebeşului le-a vorbit celor prezenţi duminică la hramul mănăstirii Piatra Scrisă despre sfinţenie şi a îndemnat la urmarea sfinţilor aşa cum ei „L-au urmat pe Hristos cu toată responsabilitatea și demnitatea”.

„Venim la biserică ca să ne umplem cu toții de Duhul cel Preasfânt și ca să îi imităm pe sfinții care i-au plăcut lui Dumnezeu din veac și care, de la bun început, L-au imitat pe Hristos”, a explicat ierarhul în cuvântul din 3 iunie.

Omilia a fost rostită de Preasfinţitul Părinte Lucian în cadrul liturghiei oficiate în altarul de vară al aşezământului monahal.

Mănăstirea Piatra Scrisă se află la 25 de kilometri distanță de Caransebeș, pe drumul E70, înspre Băile Herculane.

Prima mențiune documentară, singura despre Piatra Scrisă, apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecută „Stânca Sfintei Treimi”.

Noua biserică a mănăstirii a fost târnosită în anul 2008 de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la hramul așezământului monahal.

Foto credit: Episcopul Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente