Sfinții Împărați sărbătoriți în Parohia Popești Manuc

Sfinţii Mari Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena, au fost sărbătoriți în 21 mai 2017 la Parohia Popești Manuc din localitatea Săbăreni, județul Giurgiu.

Cu acest prilej, un sobor de preoţi condus de părintele Stuparu Emanuel Ioan, Protoiereu al Protoieriei Bolintin, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitate, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Toți cei prezenți au avut ocazia să se închine la icoanele Maicii Domnului și Sfinților Împărați Constantin și Elena, precum și la racla cu sfintele moaște ale Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Mănăstirea Buna Vestire – Bolintin, aduse aici în cadrul procesiunii ce a avut loc în ziua sărbătorii.

La final, după ce o mare parte din credincioși s-au împărtășit cu Sfântul Trup și Sânge ale Mântuitorului Iisus Hristos, Părintele Protoiereu a rostit un cuvânt în care a vorbit despre viața Sf. Împărați care sunt cinstiți cu multă evlavie în poporul român.

În continuare, a avut loc slujba punerii pietrei de temelie şi a sfinţirii locului pentru viitorul Așezământ Social-Pastoral Sf. Mucenic Sebastian al Parohiei Popești Manuc din Protopopiatul Bolintin.

La această slujbă au participat, alături de soborul de preoți, reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în zeci de state. În 2016, Parlamentul Copiilor a obținut de la Parlamentul României transformarea Zilei Copilului în sărbătoare legală în România. „Ziua Copilului” este sărbătorită…