Sfinții Epictet și Astion cinstiți la Mănăstirea Halmyris

Duminică, 11 iulie, Episcopia Tulcii, cler și credincioși au fost din nou în sărbătoare. Sfinții Mucenici Epictet și Astion au fost cinstiți în mod deosebit, prin Sfânta Liturghie arhierească, la Mănăstirea Halmyris, informează ‘Ziarul Lumina’.

După sărbătoarea Sfinților Mucenici de la Niculițel, acum, au venit la Halmyris pentru a se închina și a-i cinsti în număr foarte mare credincioși din Dobrogea, Moldova și Transilvania. Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și chiriarhul locului, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi, au săvârșit, cu ocazia cinstirii solemne a Sfinților Mucenici Epictet preotul și tânărul Astion, Sfânta Liturghie arhierească. La finalul Sfintei Liturghii a fost citit și mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a transmis părintească binecuvântare clerului și credincioșilor Eparhiei Tulcii din nordul Dobrogei și pelerinilor din întreaga Românie.

Credința biruie toate potrivniciile și încercările vieții

‘A fost cu adevărat o zi de bucurie sufletească și de înălțare pentru toți cei care au participat la pomenirea Sfinților Mucenici Epictet și Astion în mănăstirea lor de la Halmyris, unde este și locul pătimirii lor. După o săptămână în care oamenii din Dobrogea s-au luptat cu furia apelor, au venit cu toții în acest loc sfânt și binecuvântat ca la un liman de scăpare și speranță și într-adevăr au găsit aici liniștea sufletească în cadrul Sfintei Liturghii, nădejdea că Dumnezeu este cu ei și că numai prin credință se pot birui toate potrivniciile și încercările ce vin asupra noastră. Ne-am bucurat totodată că am primit un mesaj de suflet din partea Întâistătătorului Bisericii noastre, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a adus un cuvânt de speranță și de îmbărbătare în sufletul credincioșilor prezenți care au primit har peste har de la Dumnezeu și, în același timp, au primit un imbold de a continua munca frumoasă pe care o depun pentru dobândirea mântuirii și a Împărăției lui Dumnezeu’, a declarat Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii.

Comentarii Facebook


Știri recente