Sfinții Cosma și Damian prăznuiți la Așezământul Filantropic Sfântul Vasile cel Mare din Galați

În fiecare an, la sărbătoarea Sfinților Doctori fără de Arginți Cosma și Damian, Centrul de asistență medicală din cadrul Așezământului Social-Filantropic „Sf. Vasile cel Mare din Galați își sărbătorește hramul.

Sărbătoarea de astăzi a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii oficiată de un sobor de preoți și diaconi din slujirea socială, în capela acestui așezământ, la care au participat personalul medical angajat, copiii din cadrul Așezământului Sf. Vasile cel Mare”, maicile viețuitoare din cadrul mănăstirii, precum și cadrele medicale care fac parte din Serviciul de Asistență Medicală al municipiului Galați, cu care Arhiepiscopia Dunării de Jos cooperează în foarte multe situații, după cum a precizat Părintele Gabriel Molocea.

A urmat slujba de pomenire a episcopului Cosma Petrovici, ctitorul acestui așezământ între anii 1937-1938, după care a fost oficiată slujba de sfințire a apei și cea de mulțumire în incinta cabinetelor medicale, toți cei 50 de copii prezenți participând apoi la o agapă.

***

Centrul socio-medical eparhial „Doctori fără de arginți Cosma și Damian” funcționează în cadrul Așezământului „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați și a luat ființă în data de 1 februarie 2004.

Acest centru de asistență medicală este destinat atât celor 100 de copii care beneficiază de serviciile social-educaționale ale „Așezământului „Sf. Vasile cel Mare”, cât și persoanelor aflate în dificultate din municipiul Galați, prin oferirea de servicii medicale gratuite în cadrul cabinetelor medicale de medicină generală, stomatologie, precum și a laboratorului de hematologie și biochimie. Dotarea cabinetelor cu toate cele necesare bunei funcționări a fost posibilă prin finanțarea obținută în cadrul programului Phare – Ricop RO 9904.02.05.007, precum și prin aportul deosebit al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Personalul angajat este format din trei medici, doi asistenți, precum și o persoană de întreținere, programul fiind de 8 ore, zilnic.

Comentarii Facebook


Știri recente