Sfatul Patriarhului privind satul românesc pus în aplicare: Parohia Câmpina s-a înfrăţit cu o comunitate rurală din Braşov

Parohia „Sf. Nicolae”- Câmpina și parohia „Adormirea Maicii Domnului” din comuna brașoveană Voila au semnat un act de înfrățire cu scopul de a dezvolta relațiile dintre biserica din mediul urban și cel rural.

Ca urmare a îndemnului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel privind îmbunătăţirea situaţiei actuale a satului românesc, cele două parohii au încheiat un act de înfrățire, duminică, 06 octombrie 2019, pe o perioadă de trei ani.

Momentul solemn a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată în parohia din Voila, în prezența preoților Grigore-Alexandru Meșteroaie, Petru Moga de la Parohia „Sf. Nicolae” și a Pr. Badiu Valentin, parohul comunității din Voila.

A urmat citirea actului de înfrățire între cele două parohii și proclamarea în prezența numeroșilor credincioșilor prezenți la manifestare.

Pr. Petru Moga, este originar din comuna brașoveană. Acest fapt reprezintă unul dintre motivele acestei colaborări.

În urma semnării acordului între cele două unități de cult, fiecare s-a angajat în susținerea unor cauze sociale și filantropice comune și în valorificarea patrimoniului cultural, specific fiecărei parohii.

„Înfrăţirea parohiilor mai darnice din mediul urban cu parohii mai sărace din mediul rural, pentru a oferi sprijin frăţesc spiritual şi material (financiar, alimentar, haine, materiale de construcţii pentru biserică, pentru casa parohială şi pentru activităţi social-pastorale)”, este unul dintre îndemnurile pe care Preafericirea Sa le-a adresat clericilor în vederea soluționării crizei din mediul rural.

Foto credit: Pr. Grigore-Alexandru Meșteroaie

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…