Sfatul Arhiepiscopului Irineu pentru tinerii de la Oaşa: Să nu ne rușinăm a ne mărturisi credința

În cuvântul adresat sâmbătă tinerilor prezenţi în tabăra de la Mănstirea Oaşa, Arhiepiscopul Irineu a îndemnat să nu ne ruşinăm în mărturisirea credinţei. Pentru aceasta avem nevoie de curaj dobândit prin rugăciune, a spus ierarhul.

„Noi trebuie să ne rugăm Celui Preaînalt să ne dea curajul să nu ne rușinăm a ne mărturisi credința noastră”, a spus Arhiepiscopul Irineu.

Peste 200 tineri din Tabăra de la Mănăstirea Oaşa au participat în 27 iulie la Sfânta Liturghie oficiată în altarul de vară al aşezământului monahal aflat la o altitudine de 1300 metri.

Arhiepiscopul Irineu alături de tinerii de la Oaşa. Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Ierarhul a slujit cu prilejul hramului secundar închinat Sfântului Pantelimon.

Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat contextul decadent al societăţii actuale şi i-a îndemnat pe tineri să aibă curaj în mărturisirea credinţei.

El a vorbit şi despre provocările pe care le are de trecut un tânăr în societatea contemporană.

„Când întâlnim persoane care trăiesc după modelele pe care le oferă lumea, ne întrebăm dacă noi mai suntem cu adevărat normali. Mergem la biserică într-o vreme când aproape nimeni nu se mai duce. Ne rugăm lui Dumnezeu când mulți spun că acest lucru este inutil”.

„Ne străduim să iertăm și să fim umili când în fața noastră apar persoane care se comportă în chip orgolios și egoist. Ni se pare că greșim când lumea ne arată cât de normal este să trăiești fără Dumnezeu. Aceasta este greșit. Noi trebuie să ne rugăm Celui Preaînalt să ne dea curajul să nu ne rușinăm a ne mărturisi credința noastră”.

„Poate unii vor spune că am luat-o razna, că suntem nebuni. Acesta este cel mai bun lucru care ni s-ar putea întâmpla. Mântuitorul Iisus Hristos a spus ucenicilor Săi și ne spune astăzi, tuturor: «Fericiți veți fi când vă vor ocărî și vă vor prigoni pe voi și, mințind, vor spune tot cuvântul rău împotriva voastră»”, a spus ierarhul.

Mănăstirea Oaşa

Mănăstirea Oașa a fost înființată în anul 1990. A funcţionat ca așezământ monastic de maici până în anul 1999, urmând ca din anul 2000, printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, să fie transformată în mănăstire de călugări.

Mănăstirea Oașa, cu hram principal Adormirea Maicii Domnului, adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, cel de-al doilea ocrotitor al așezământului, precum și o copie după icoana Maica Domnului „Pantanassa” primită de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos.

În prezent, obștea monastică de aici se află sub oblăduirea părintelui ierom. Silvan Cablea.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente