Sfântul Teodor Stratilat cinstit în țară

În Biserica Ortodoxă a fost prăznuit ieri, 8 februarie 2012, Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat, martirizat în sec. IV. Fragment din cinstitele sale moaște se află la biserica Parohiei ‘Sfânta Vineri’ – Drumul Taberei, Protoieria I Capitală, precum și la Catedrala arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea.

‘Părticica din cinstitele moaște ale Sfântului Mare Mucenic Teodor au fost dăruite de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. De asemenea, în biserica noastră mai avem o părticică din moaștele Sfântului Pantelimon, dăruite de răposatul părinte vrednic de pomenire Constantin Mihoc, de altfel un apropiat al bisericii noastre, întrucât deseori când era în țară, venea și slujea la noi. Toate aceste moaște, alături de o mantie care a înveșmântat moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, dăruite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și de părți din veșmântul Sfântului Ioan Iacob Românul de la Hozeva, sunt expuse zilnic credincioșilor spre închinare’, a precizat părintele paroh Nicolae Burlan, potrivit Ziarul Lumina.

Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat este ocrotitorul mai multor lăcașuri din țară, precum și al paraclisului bisericii Parohiei ‘Sfânta Fecioară Maria’ din Protoieria III Capitală, unde, ieri, după Sfânta Liturghie, s-a făcut mângâiere la săraci după venitul bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente