Sf. Sigfrid serbat de români în Suedia: „Pentru a ajunge la inima vikingilor trebuie să fii tu însuți un războinic”

Românii ortodocși din sudul Suediei l-au serbat sâmbătă, 15 februarie 2020, pe ocrotitorul spiritual al parohiei românești din orașul Växjö, Sfântul Ierarh Sigfrid, luminătorul Suediei.

Slujba de hram a fost oficiată de Episcopul Macarie, informează Episcopia Europei de Nord.

PS Macarie la hramul parohiei românești din Växjö. ©Episcopia Europei de Nord

Făcând referire la personalitatea Sfântului Sigfrid, Preasfinția Sa a afirmat că „pentru a ajunge la inima neamurilor vikinge războinice, trebuie ca misionar să fii tu însuți un războinic, un luptător pregătit pentru a lupta până la sfârșit și a-ți da viața pentru Hristos”.

„Un asemenea luptător purtând armele Duhului, ale iubirii, adevărului, binelui și dreptății a fost Sfântul Ierarh Sigfrid care a zbrobit pe nevăzuții vrăjmași ai mântuirii și a biruit această lume, cucerind cetatea lăuntrică a inimii și invadându-o cu razele binefăcătoare ale Soarelui Celui neapus – Mântuitorul nostru Iisus Hristos”.

„Sfântul Ierarh Sigfrid a fost un luptător al Duhului, un războinic, reușind, iată, să îi cucerească lăuntric pe războinicii de neînvins din aceste ținuturi îndepărtate”, a adăugat ierarhul, amintind că sfântul este cinstit în data de 15 februarie împreună cu nepoții săi martiri: Unaman, preotul, Sunaman, diaconul, și Vinaman, ipodiaconul.

Duminică, 16 februarie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei ortodoxe române din orașul Kalmar.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente