Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie a fost cinstit la Biserica „Flămânda” din Capitală

Biserica Flămânda din Capitală și-a sărbătorit luni ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de un sobor de preoți prezidat de Pr. Ștefan Buchiu, vicar eparhial onorific al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cadrul parohiei funcționează din 2013 un centru educațional-social ocrotit, de asemenea, de Sf. Haralambie.

„Sfântul Haralambie, cu chipul său de bunic ocrotitor, veghează la această biserică asupra unui centru social-educațional care îi poartă numele, unde sunt ocrotiți 45 de copii. Cei mici au venit aici, s-au închinat și s-au împărtășit. Centrul social-educațional poartă numele Sfântului Haralambie, pentru a învăța acești copii că trebuie să-și petreacă viața căutându-L pe Dumnezeu”, a spus Pr. David Pestroiu, parohul Bisericii Flămânda.

Grădiniţa şi after-school-ul au fost înfiinţate din dorința de a îmbina educația școlară cu cea ortodoxă. Copiii sunt angrenați în activități comune, cu prilejul unor evenimente speciale: serbări, excursii, sărbători, iar o dată pe săptămână, are loc un curs de limba engleză, cu profesor specializat.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii locașului de cult trecuți la cele veșnice.

Situată foarte aproape de Piaţa Unirii, între Strada Principatele Unite şi Bulevardul Mărăşeşti, biserica ,,Flămânda”, cu cele două hramuri ale sale: Sfântul Haralambie şi Adormirea Maicii Domnului, dispune de prima menţiune istorică din anul 1871, în prezent fiind declarată monument istoric.

Sursă foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente