Parohia „Flămânda”: Hram şi slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate la Centrul educaţional Sf. Haralambie

Biserica Parohiei Flămânda

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul va sfinţi, vinerea aceasta, lucrările efectuate la demisolul clădirii Centrului educaţional-social ortodox Sfântul Haralambie al Parohiei Flămânda.

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor va oficia, de asemenea, Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult al parohiei bucureştene din Sectorul 4 al Capitalei care mâine, 10 februarie 2017, îşi cinsteşte ocrotitorul, pe Sfântul Haralambie.

Grădiniţa şi after-school-ul au fost înfiinţate în luna octombrie 2013 din dorința de a îmbina educația școlară cu cea ortodoxă. Copiii sunt angrenați în activități comune, cu prilejul unor evenimente speciale: serbări, excursii, sărbători, iar o dată pe săptămână, are loc un curs de limba engleză, cu profesor specializat.

Centrul nostru a fost inițiat din dorința de a împleti educația școlară cu cea creștină, a spus Pr. David Pestroiu, parohul Bisericii Flămânda.

Proiectul vizează conturarea unor personalități complete, insuflate de duhul credinței, care pun la mare preț valorile morale, culturale și dragostea față de aproapele. Centrul nu presupune o activitate aducătoare de profit. Copiii provenind din familiile cu o situație materială normală, plătesc o sumă modică, menită să acopere strict cheltuielile legate de hrană, educație, curățenie și utilități.

După cum am aflat de la părintele paroh, în limita locurilor disponibile, se acordă reduceri și gratuități pentru cazurile defavorizate, în urma întocmirii unei anchete specifice de către un asistent social, angajat al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În viitorul apropiat, la demisolul Centrului vor fi amenajate un spațiu de joacă pentru copii și o bucătărie.

Biserica ,,Flămânda”

Situată foarte aproape de Piaţa Unirii, între Strada Principatele Unite şi Bulevardul Mărăşeşti, biserica ,,Flămânda, cu cele două hramuri ale sale: Sfântul Haralambie şi Adormirea Maicii Domnului, dispune de prima menţiune istorică din anul 1871, în prezent fiind declarată monument istoric. Casa parohială, unde funcţionează Centrul social-educaţional, a fost construită în anul 1935.

Centrul educațional-social Sfântul Haralambie de la Parohia Flămânda din București – Basilica.ro

Centrul educaţional-social ortodox „Sfântul Haralambie“ al Parohiei ,,Flămânda” acordă servicii educaţionale şi sociale pentru 52 de copii, răspunzând unor necesităţi acute ale societăţii româneşti actuale în domeniul educaţiei. Aici funcţionează o grădiniţă în care învaţă 22 copii şi un after-school la care sunt înscrişi 30 elevi.

Printre obiectivele Centrului se numără:

  • dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și a spiritului de echipă, a capacităților de interconexiune socială și relaționarea de grup,
  • educația pentru sănătate,
  • dezvoltarea psiho-somatică armonioasă,
  • educația ecologică,
  • respectul pentru natură și mediul înconjurător,
  • educația artistică, stimularea creativității,
  • educația pentru timp liber.

Comentarii Facebook


Știri recente