Sfântul Serafim ne îndeamnă la contemplarea lui Dumnezeu în mijlocul creației – PS Timotei Prahoveanul

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a vorbit vineri în cadrul omiliei rostite la Biserica „Sfântul Nicolae” – Tabacu din București despre viața Sfântului Serafim care „este un îndemn la contemplarea lui Dumnezeu în mijlocul creației”.

„Sfântul Serafim ne îndeamnă pe toți la multă nevoință, la perioade trăite în liniște, la contemplarea bucuriei lui Dumnezeu în mijlocul creației”, a spus ierarhul.

Din viața Sfântului Serafim de Sarov, a menționat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, „învățăm lucruri deosebit de importante pentru viața duhovnicească a fiecăruia dintre noi”.

„A fost un om al retragerii în mijlocul creației pentru a se bucura în liniște de frumusețea pădurilor și a munților dar și de animalele sălbatice care la întâlnirea cu el se comportau în mod neașteptat”, a spus Preasfinția Sa de sărbătoarea aflării moaștelor Sfântul Serafim de Sarov.

Totodată, ierarhul a relatat despre legătura dintre numele sfântului și „lucrarea cea minunată a îngerilor”.

„Sfântul Serafim, după ce a primit la călugărie numele serafimilor care-L slăvesc pe Dumnezeu la tronul Preasfintei Treimi, a dorit în mod deosebit să se asemene măcar în parte acestora lăudându-l neîncetat pe Dumnezeu”.

Toată nevoința Sfântului Serafim de Sarov, a spus Episcopul vicar „era dedicată dobândirii Duhului Sfânt care-i schimba pe oameni, care aducea daruri negrăite”.

„După ce a primit hirotonia în treapta de diacon a slujit vreme de 6 ani și 8 luni ca diacon în fiecare zi Sfânta Liturghie”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cadrul omiliei rostite, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a amintit de rolul pe care Sfântul l-a avut în acea perioadă:

„Sfântul Serafim a trăit într-o perioadă care a pregătit credincioșii pentru confruntarea cu un curent potrivnic bisericii care venea din Apus, și promova o epocă a luminilor”.

Foto credit: Basilica.ro/ Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente