Sfântul Pantelimon cinstit de pacienţii spitalului din oraşul Moldova Nouă – Caraș Severin

Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, tămăduitorul bolnavilor, a fost cinstit de către pacienţii spitalului din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş Severin, informează site-ul oficial parohiei Moldova Noua

Slujba Acatistului Sfântului Pantelimon a fost săvârşită  miercuri, 27 iulie 2016, de către preoţii Ion Nedelcu şi Ionel Prisecaru,  în prezenţa pacienţilor şi a cadrelor medicale.

În cuvântul de învăţătură, părintele Ion Nedelcu a evidenţiat câteva aspecte din viaţa Sfântului Pantelimon, îndemnând persoanele internate să stăruiască în credinţă şi rugăciune.

Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor şi creştin următor lui Hristos. Nu suntem doctori, nu suntem nici tămăduitori, dar mângâietori putem fi, alinători de suferinţă cu putere omenească şi cu dorinţa de bine pentru cel care suferă, asta o putem face şi noi, să ne rugăm pentru cei dragi ai noştri care sunt bolnavi, pentru ca văzând Dumnezeu rugăciunile noastre să se milostivească şi să tămăduiască toată boala sufletească şi trupească, a spus părintele.

După oficierea slujbei acatistului a urmat o vizită prin saloanele spitalului, preoţii oferindu-le bolnavilor iconiţe şi binecuvântâdu-i cu untdelemn sfinţit.

***

Sfântul Pantelimon este pomenit în data de 27 iulie şi este adesea numit „doctor fără de arginţi”, arătându-se prin aceasta cum că el n-a umblat după averi şi s-a mulţumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui şi nu cerea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute.

Comentarii Facebook


Știri recente