Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor la Palatul Patriarhiei

În Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei a avut loc în această seară, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor.

După cum ne informează Radio TRINITAS Patriarhul României le-a mulțumit, la final, copiilor pentru modul artistic prin care au înțeles să transmită celor din jur milostenia și iubirea lui Dumnezeu.

„Este semnificativ faptul că atunci când o idee este exprimată artistic, nu doar prin memorare, ea rămâne mai adânc imprimată în sufletul copiilor. De aceea, colindele din seara aceasta s-au completat cu diferite scenete artistice într-o diversitate de culori, de gesturi, reflecții scurte, dar esențiale pentru a transmite mesajul bunătății, al generozității”.

Spectacolul a reunit peste 500 de copii din Arhiepiscopia Bucureștilor, care au participat la taberele de creație creștină din cadrul Proiectului educațional „Alege Școala!”. Evenimentul a fost organizat de Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor în colaborare cu parohiile din cuprinsul Protopopiatelor I, II și III Capitală și cu sprijinul profesorilor metodiști de Religie din București. El se află la cea de-a treia ediție.

Manifestarea a început cu vernisajul expoziției Licăr de lumină în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Lucrările expuse au fost realizate de copii din toată țara, prin taberele de creație desfășurate în cadrul proiectului Alege școala! și constă în desene, picturi, icoane pe lemn și sticlă, colaje și eseuri.

În deschidere, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal le-a adresat un cuvânt de binecuvântare.

„Un astfel de eveniment constituie o încurajare și totodată o confirmare a faptului că avem copii foarte talentați care sub oblăduirea și binecuvântarea bisericii știu să-și canalizeze energia, să-și cultive și să-și lucreze darurile sau talanții cu care fiecare copil vine în lume”.

Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, a fost organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…