Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai grabnic ascultători şi ajutători ai noştri: Pr. Gheorghe Holbea

În predica rostită luni la hramul Bisericii „Precupeţii Noi” din Bucureşti, Părintele Gheorghe Holbea i-a îndemnat pe credincioşi să se roage Sfântului Ierarh Nicolae, întrucât este unul dintre cei mai grabnic ascultători şi ajutători.

„Să-l rugăm pe Sfântul Nicolae să mijlocească la Bunul Dumnezeu să ne dăruiască şi nouă în aceste vremuri încercate liniştea sufletească pe care el a dobândit-o în timpul vieţii sale pământeşti şi pe care a împărtăşit-o tuturor celor care se roagă lui”.

„Să ne dăruiască şi blândeţea lui, să ne dăruiască această comuniune şi această dăruire totală pe care Mântuitorul Iisus Hristos i-a insuflat-o în timpul vieţii sale pământeşti”.

„Sfântul Nicolae este unul dintre sfinţii cei mai apropiaţi şi cei mai dăruiţi. Cei care avem o suferinţă, o lipsă, să nu ezităm să facem Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae care este, după Maica Domnului, unul dintre cei mai grabnic ascultători şi ajutători ai noştri”, a spus clericul, care este este conferenţiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Biserica „Precupeţii Noi” din Protoieria Sector 1 Capitală are hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente