Sfântul Meletie cinstit de persoanele cu deficiențe de auz din Timișoara

În ziua cinstirii Sfântului Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei, persoanele hipoacuzice și-au cinstit ocrotitorul.

Cu această ocazie, zeci de credincioși cu deficiențe de auz și vorbire din Timișoara au participat duminică, 12 februarie 2017, la Sfânta Liturghie transpusă în limbaj mimico-gestual.

Slujba a fost oficiată la Paraclisul Sfânta Maria de la demisolul bisericii Parohiei Timișoara-Iosefin de părintele Eugen Bendariu, notează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În cuvântul rostit, părintele a explicat înțelesul duhovnicesc al pildei Întoarcerii fiului risipitor. Părintele a evidențiat importanța și rolul familiei în societatea contemporană.

***

Din data de 12 mai 2002 membrii comunității hipoacuzicilor din Timișoara participă în fiecare duminică și sărbătoare la slujbele oficiate în limbaj mimico-gestual la Parohia Iosefin din Timișoara.

Comunitatea timişorenilor cu dizabilităţi de auz şi vorbire a fost înființată în anul 2001, cu sprijinul Parohiei Timişoara-Iosefin. În prezent, comunitatea cuprinde un număr de aproximativ 300 de persoane.

Prin intermediul Sectorului social al Arhiepiscopiei Timișoarei și al parohiei, credincioșii cu posibilități materiale reduse primesc pachete cu alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și obiecte de strictă necesitate.

Comentarii Facebook


Știri recente