Sfântul Maslu la Vitoria Gasteiz – Spania

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, duminică, 1 aprilie 2012, în Biserica „Sfinții Doctori fără de Arginți, Cosma și Damian” din Vitoria – Spania, a fost sărvâșită Taina Sfantului Maslu de către un sobor de preoți format din: pr. Florin Goia, protoiereu al Protopoiatului de Asturias, pr. Ion Raducu, de la Parohia „Minunea Sf. Arhanghel Mihail din Colose” – Pamplona, pr. Marian Mănescu, de la Parohia „Sfântul Mucenic Sebastian” – San Sebastian, pr. Alexandru Bodea, de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Burgos, pr. Petru David, de la Parohia „Tuturor Sfintilor” – Bilbao, pr. Darius Ardelean, de la Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni” – Calahorra, pr. Andrei Turnea, de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Santander și pr. Radu Ursu, protoiereu al Protopopiatului Misionar de Nord Vitoria Gasteiz, după cum a precizat preoteasa Daniela Ursu.

În aceasta parohie, a devenit o traditie inca de la infiintarea ei, de catre Inaltprea Sfintitul Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, in anul 2007, sa se savarseasca lunar Taina Sfantului Maslu. In Postul Sfintelor Pasti si al Craciunului, aceasta slujba capata o intensitate deosebita intrucat participa un mare sobor de preoti si credinciosi din toate parohiile.

La finalul slujbei, părintele Ion Răducu a rostit un cuvânt de învățătură in care a expus semnificatia Sfantului Maslu si a ajutorarii bolnavilor, subliniind importanta existentei unor fonduri speciale in parohii, pentru ca bisericile sa aiba posibilitatea, pe langa slujirea duhovniceasca a bolnavilor, sa-i ajute si material.

Parintele paroh Radu Ursu l-a prezentat, apoi, pe domnul Iulian Gradinaru, care a pictat numeroase icoane ale parohiilor din Spania, iar la Vitoria a reusit sa creeze un atelier de icoane pe sticla pentru micii iconari.

Ca semn al continuarii comuniunii, dupa slujba, credincioșii prezenți împreună cu soborul de preoți au participat la o agapa frateasca oferita prin grija credinciosilor din Vitoria.

Comentarii Facebook


Știri recente