Sfântul Mare Mucenic Gheorghe sărbătorit la Stockholm

De sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, luni, 23 aprilie 2012, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”din Stockholm și-a sărbătorit hramul.

Cu acest prilej Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează episcopiascandinavia.se.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Episcop Macarie a arătat viața și lucrarea minunată a Sfântului Mucenic Gheorghe, îndemnându-i pe cei prezenți de se folosi de pilda vieții Sfântului Gheorghe, însă și de rugăciunile sale către Milostivul Dumnezeu. Totodată, Preasfinția Sa a vorbit despre prezența Sfântului Mucenic Gheorghe în iconografia ortodoxă și despre străvechile tradiții și obiceiuri creștine românești, dar și scandinave, de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe.

La final, s-a organizat în sala de mese a parohiei, tradiționala agapă pascală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…