Sfântul Ioan Gură de Aur va fi sărbătorit la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

Biserica Ortodoxă îl pomeneşte vineri, 13 noiembrie 2015, pe Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului. Printre lăcașurile de cult care îl au ocrotitor se numără și Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care îşi sărbătoreşte cu acest prilej cel de-al treilea hram.

Programul liturgic în zilele de 12 şi 13 noiembrie 2015 va fi următorul:

Joi, 12 noiembrie:

  • 17.00 – 20.00 – slujba Privegherii:Vecernia, LitiaşiUtrenia

Vineri, 13 noiembrie:

  • 08.30 –CeasurileşiAcatistulSfântului Ioan Gură de Aur;
  • 09.45 – sfințireaAghiasmatarului(altarului de vară) din curtea paraclisului realizat din lemn, înstil românesc-maramureşean;
  • 10.15 – 12.30 – Sfânta Liturghie arhierească;
  • 12.30–acordarea unor distincții bisericești;
  • 12.45–lansarea CD-ului cuslujba Paraclisului Sf. Ioan Gură de Aur,înregistrat de Grupul psalticANASTASISal Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Cu prilejul sărbătoriiSfântului Ioan Gură de Aur, ocrotitorul ParaclisuluiÎnvierea Domnului, vor fi împărţite 1.000 de pachete (hrană) pentru credincioșii care participă la sărbătoare şi pentru muncitorii de la şantierulCatedralei Mântuirii Neamuluişi credincioşii prezenţi.

De asemenea, amintim faptul că anul 2015 este declarat în Biserica Ortodoxă Română ca An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului adăposteşte un fragment din sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Gură de Aur, precum şi o copie a icoanei făcătoare de minuni aMaicii Domnului – Prodromițade la Schitul românescProdromudin Sfântul Munte Athos. Paraclisul mai poartă hramurileÎnvierea DomnuluișiIcoana Maicii Domnului – Prodromița.

Comentarii Facebook


Știri recente