Sfântul Ioan Botezătorul sărbătorit la Bistrița și Brad

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a participat luni, 7 ianuarie 2013, la hramul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Protopopiatul Bistrița. Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie. Au slujit alături de ierarh inspectorul eparhial, pr. Nicolae Buda, protopopul de Bistrița, pr. Alexandru Vidican, pr. Ioan Pintican și alți preoți din Bistrița. PS Vasile Someșanul a vorbit în cadrul cuvântului de învățătură despre viața Sfântului Ioan Botezătorul, ca model pentru creștinii de azi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, s-a aflat, luni, în ziua de prăznuire a Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, în mijlocul credincioșilor din Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad, pentru a sfinți lucrările de înfrumusețare săvârșite în exteriorul sfântului lăcaș. Cu acest prilej a fost sfințită și troița înălțată de credincioșii din această parohie ca mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu.

La momentul rânduit, în cadrul Sfintei Liturghii, părintele Alexandru Letea, parohul locului, a fost hirotesit iconom ca răsplată pentru strădania și râvna de care a dat dovadă în împlinirea misiunii pastorale.

Comentarii Facebook


Știri recente