Sfântul Ioan Botezătorul cinstit la Galați

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din cartierul Micro 21 al municipiului Galați și-a sărbătorit ocrotitorul. La această zi de bucurie pentru comunitatea respectivei biserici a participat și Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Casian, care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu preoții slujitori ai acestui sfânt lăcaș, informează Ziarul Lumina.

Biserica a fost plină de credincioși, care, într-o deosebită atmosferă de evlavie, au venit cu credință să-l cinstească pe Sfântul Ioan Botezătorul. În cuvântul de învățătură, Arhiepiscopul Dunării de Jos a arătat „cele două însușiri ale Sfântului Ioan, care sunt evidente în viața noastră: cea de dascăl al pocăinței, sau dascăl către Hristos, și cea de dascăl al Tainelor lui Dumnezeu, pentru că el este cel care ne-a ajutat să înțelegem de la Mântuitorul Hristos, ca botezător al lui, Taina Botezului nostru”.

Copiii prezenți la Sfânta Liturghie au fost împărtășiți cu Sfintele Taine de către chiriarhul Dunării de Jos, după care o parte dintre aceștia au interpretat câteva cântece închinate Botezătorului Domnului.

La final, IPS Casian a binecuvântat și stropit cu Agheasmă mare pe toți credincioșii.

În această parohie se construiește noua biserică, în prezent lucrările aflându-se la acoperiș. La demisol este finalizat deja Paraclisul „Sfântul Ierarh Nectarie și Sfântul Ierarh Dosoftei”, unde se poate sluji.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…