Sfântul Ioan Botezătorul cinstit la Bolintin Vale

Biserica Ortodoxă a sărbătorit joi, 07 ianuarie 2016, Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala din orașul Bolintin Vale, cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Protopopiatul Bolintin, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învăţătură, adresat numeroşilor credincioşi prezenţi, Preasfinţia Sa a evidenţiat viaţa şi lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, despre care Însuşi Domnul Hristos mărturisea că este cel mai mare dintre toţi oamenii născuţi din femeie şi cel dintâi între Proroci.

Acest minunat praznic al Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, a fost așezat de Sfinții Părinți în zilele de sărbătoare ale Botezului Mântuitorului nostru, deoarece Sfântul Ioan a fost slujitor al tainei dumnezeiscului Botez al Domnului, dar și pentru a nu trece sub tăcere nici una din faptele minunate ale Sfântului Ioan, a spus Preasfinţia Sa.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru cei trecuţi la cele veşnice.

La final, Episcopul Giurgiului l-a felicitat pe părintele paroh Șerban Ion, Inspector Eparhial al Episcopiei Giurgiului, care şi-a sărbătorit ocrotitorul, după care i-a oferit Monografia Schitului Sfântul Nicolae, Medalia omagială „15 ani – de la înființarea Episcopia Giurgiului” și mai multe publicații apărute la Editura Episcopiei.

De asemenea, preoții slujitori i-au mulțumit Chiriarhului pentru bucuria de a fi în mijlocul enoriașilor din Parohia Bolintin Vale, în cea de-a doua zi după sărbătoarea Botezului Domnului.

Credincioşii prezenți au putut aduce cinstire Moaștelor Sfintei Mucenițe Paraschevi și ale Sfântului Trifon, aflate în aceasta biserică, după care au primit din partea ierarhului calendare, iconițe şi Pastorala Nașterii Domnului, adresându-le celor care își sărbătoresc omomastica, urări de sănătate, pace şi fericire.

Comentarii Facebook


Știri recente