Sfântul Ilie, prăznuit la Mănăstirea Românești

De sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, mulțime de credincioși din întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei și-au îndreptat pașii spre Sfânta Mănăstire Românești, de la poalele munților Poiana Ruscă, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Aici au participat la slujbele religioase săvârșite cu prilejul hramului sfintei mănăstiri, înălțând rugăciuni și cereri către Dumnezeu, pentru sănătatea și mântuirea lor, precum și a celor dragi, având ca mijlocitor pe marele Prooroc Ilie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în foișorul de vară al mănăstirii.

După slujbă, ierarhul, înconjurat de soborul de preoți și diaconi, condus de ierom. Nectarie Arvai, starețul așezământului monahal, a săvârșit Parastasul pentru frații și monahii trecuți la Domnul, care se odihnesc în cimitirul mănăstirii.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul ‘Theophoros’ al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În cuvântul rostit în final credincioșilor, PS Paisie Lugojanul a subliniat cinstea pe care trebuie să o acorde credincioșii slăvitului Prooroc Ilie, care, datorită vieții sale bineplăcute înaintea lui Dumnezeu, a fost mutat cu trupul la cer.

În final, Preasfinția Sa a transmis obștii monahale conduse de ierom. Nectarie Arvai, precum și tuturor credincioșilor prezenți, binecuvântarea și dragostea părintească a Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente