Sfântul Ierarh Nifon, prăznuit la Catedrala mitropolitană “Sfântul Dumitru”

Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova se pregăteşte de sărbătoare. Astfel, pomenirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, ale cărui moaşte se găsesc aici alături de cele ale Sfintei Muceniţe Tatiana şi Sfinţilor Serghie şi Vah, va începe din această seară prin slujba Vecerniei unită cu Litia. La final, racla cu moaştele sfinţilor va fi purtată într-o procesiune în jurul sfântului locaş, după cum aflăm de la Gabriela Popescu.

“Ca în fiecare an, de peste 65 de ani de cand sfintele moaște au fost aduse la Craiova de către vrednicul de pomenire Mitropolit Firmilian, în această seară vom începe slujba Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului. Programul va începe la ora 19.00 cu Vecernia Mare, urmată de Litie, apoi va avea loc procesiunea cu sfintele moaște în jurul Catedralei, urmând să continuăm cu Utrenia. La miezul nopții vom începe și Liturghia ne noapte în pridvorul Catedralei, pe o sfântă masă special amenajată, mai ales că foarte mulți credincioși doresc să se împărtășească. După aceea vom săvârși slujba de sfințire a apei”, a precizat părintele protosinghel Vladimir Dărângă, eclesiarhul Catedralei mitropolitane.

Mâine dimineață, 11 august, în ziua praznicului, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente