Sfântul Ierarh Luca al Crimeii cinstit de băcăuani

Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău şi-a sărbătorit sâmbătă, 11 iunie 2016, unul din ocrotitori, pe Sfântul Ierarh Luca al Crimeii. Fiind cinstit ca un nou doctor fără de arginți și făcător de minuni, Ierarhul și medicul Luca a fost canonizat în anul 1996. În anul 2013, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât înscrierea numelui său și în calendarul Bisericii noastre, cu zi de pomenire la 11 iunie.

2Credincioşii parohiei Lazaret şi-au cinstit sâmbăta aceasta, 11 iunie 2016, ocrotitorul. În ajunul sărbătorii (vineri, 10 iunie 2016) a fost oficiată Slujba Privegherii, iar astăzi, 11 iunie 2016, un sobor format din 11 clerici a oficiat Sfânta Liturghie.

Sărbătoarea a început vineri seara la orele 18.00 cu Slujba Privegherii, când s-au sfințit darurile de grâu, pâine, vin și untdelemn aduse de credincioși ca mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Luca. Sâmbătă dimineața, s-au săvârșit Taina Sfântului Maslu urmată de Sfânta Liturghie, de către un sobor de 11 slujitori, sub protia Preacuviosului Părinte Arhimandrit Pimen, Vicarul Administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Sărbătoarea s-a încheiat cu oficierea slujbei de pomenire a celor adormiți și cea de mulțumire pentru cei vii, după care a urmat o agapă frățească la care au participat 400 de persoane, în incinta curții parohiale, a precizat părintele Ciuche Eugen-Ciprian, slujitor la Parohia Lazaret.

În cadrul Așezământului social-filantropic al Parohiei Lazaret funcționează și un cabinet stomatologic care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Luca.

Dragostea față de acest sfânt și dorinţa credincioșilor din parohie de a continua opera sa binefăcătoare în slujba celor nevoiași se poate vedea prin intermediul serviciilor stomatologice oferite gratuit în cadrul cabinetului parohial al cărui ocrotitor este tocmai Sfântul Luca al Crimeei.  Sfântul Luca al Crimeii vine în ajutorul celor care îl cheamă atunci când suferința fizică aduce în suflet și trup durere și deznădejde, dăruind celor care îl cinstesc însănătoșire, întărire în credință”, a mai spus părintele Ciuche Eugen-Ciprian.

Lăcaşul de cult este ocrotit de Maica Domnului (Adormirea Maicii Domnului), Sfântul Ierarh Luca al Crimeii,  Sfântul Efrem cel Nou și Sfântul Iosif de la Văratec.

image-0.02.01.966e1b2346237cea2ba0d4b27bb69c50e987ce9bb25d75cbfdfcecd0517cb311-V

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente