Sfântul Grigorie de Nyssa sărbătorit la Biserica „Domniţa Bălaşa” din Capitală. Credincioşii s-au închinat sfintelor sale moaşte

St Gregory of Nyssa celebrated in Bucharest. Believers venerated the relics of the Saint

Numeroşi bucureşteni au participat marţi, 10 ianuarie 2016, la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica Domniţa Bălaşa – Paraclis Patriarhal din Bucureşti. Slujba a fost săvârşită de un sobor de preoţi, condus de Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Naţionale. Ceremonialul liturgic s-a desfăşurat cu prilejul cinstirii ocrotitorului spiritual al lăcaşului de cult: Sfântul Grigorie de Nyssa.

Cuvântul a fost rostit de Pr. Asist. Dr. Nicolae Giolu de la Facultatea de Teologie din Bucureşti. El a subliniat că scrierile Sfântului aduc lumină învăţăturii despre Sfânta Treime. De asemenea, opera sa e foarte vastă şi profundă. Sfinţii Părinţi de după el s-au inspirat din opera lui.

Deşi a avut o viaţă relativ scurtă, viaţa lui a fost una profundă, trăită intens aşa cum Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă pe toţi. Cuvintele rostite de el în Biserica în care slujea şi aşternute pe hârtie spre mărturie generaţiilor viitoare sunt nemuritoare. Fragmente din sfintele sale moaşte se păstrează în câteva locuri din lume: în Serbia, Grecia. De asemenea, Dumnezeu a binecuvântat şi această biserică unde slujim astăzi cu un fragment din sfintele sale moaşte, a mai spus Pr. Nicolae Giolu.

Părintele Zaharia Matei, slujitor la această biserică, a mai adăugat că Sfântul Ierarh Grigorie de Nyssa este cel care ne-a învăţat şcoala rugăciunii. Sfântul a avut o trăire aleasă şi ne-a învăţat despre rugăciune, contemplare, despre cunoaşterea dumnezeiască atât cea naturală, cât şi cea mai presus de fire, potrivit Radio Trinitas

Credincioşii participanţi s-au închinat la sfintele moaște și s-au rugat Sfântului pentru ajutor.

Comentarii Facebook


Știri recente