Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici sărbătorit în Parohia Podul Cheii, Protoieria Câmpina

Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici a fost sărbătorit astăzi și în Arhiepiscopia Bucureștilor, respectiv, la Parohia Podul Cheii, Protoieria Câmpina, după cum ne-a precizat Pr. Coroaba Antonie-Claudiu.

Luna mai anului 2011 a însemnat nu numai canonizarea Sf. Irodion de la Lainici ci și cinstirea sa ca ocrotitor al sfintelor locasuri de cult din toata tara.

Asa se face ca in data de 8 mai 2011, odata cu sfintirea bisericii parohiale din satul Podul Cheii, comuna Brebu, judetul Prahova, Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, a dăruit bisericii de la Podul Cheii al doilea hram ce il are ca patron spiritulal pe Sfantul Cuvios Irodion de la manastirea Lainici din judetul Gorj.

Tot in aceasta zi a fost citita si ” Rugaciunea la inceperea temeliei casei” pentru inceperea lucrarilor la fundatia casei parohiale.

Sfantul Cuvios Irodion de la Lainici impreuna cu Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de mir sunt cei doi ocrotitori carora credinciosii de la Podul Cheii le inalta rugaciuni si le cer mijlocirea rugaciunilor lor catre Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente