Sfântul care ni se arată în vis. Contribuie cu mărturia ta la cartea despre minunile Sfântului Dimitrie cel Nou!

Relatările credincioșilor despre minunile lucrate de Sfântul Dimitrie cel Nou în viața lor vor fi publicate într-o carte. În mărturiile deja primite se precizează că sfântul le apare adesea în vis celor care se încred în ajutorul lui.

„Un obicei al său este să li se arate în vis oamenilor”, relatează paracliserul Mihai Grigoriu, membru al echipei care lucrează la volum. Unora le cere să-i picteze icoana, cum i-a transmis unei sportive care căuta sprijin moral la începutul unui an dificil pentru ea.

În 2018, campioana mondială la kickboxing Cristiana „Mongol” Stancu a revenit în competițiile internaționale după o pauză de doi ani. Pentru a câștiga încredere și pace interioară, duhovnicul ei a sfătuit-o la începutul anului să-I facă o promisiune lui Dumnezeu.

„Ceea ce mi-a venit în minte a fost să pictez o icoană care să-l înfăţişeze pe Sfântul Dimitrie cel Nou ţinând în mână harta României, ca un simbol al faptului că eu lupt şi îmi reprezint ţara cu bucurie şi credinţă”, a povestit sportiva.

Foto credit: Ziarul Lumina / Andrei Butu

La scurt timp după această hotărâre, cea mai bună prietenă a ei l-a visat pe Sfântul Dimitrie, care i-a dat răspuns la o rugăciune personală. Ea l-a întrebat pe sfânt în vis și despre prietena ei, Cristiana, care făgăduise să-i picteze o icoană pentru a primi în schimb curaj și pace. Sfântul i-a răspuns zâmbind că totul va fi foarte bine.


Trimite mărturia ta pe email la
[email protected]


„Într-adevăr, anul 2018 a fost unul excelent, reuşind să îmi revin cu succes, să am victorii extraordinare şi să câştig titlul european la kickboxing profesionist, alături de lecţii de mare preţ, toate sub ocrotirea Sfântului nostru”, mărturisește Cristiana Stancu.

Ea a terminat lucrul la icoană în 2019, cu puţin timp înainte de ziua ei de naştere și a vrut să o ofere Catedralei Patriarhale. Dar părintele de la catedrală a primit încredințare de la sfânt că acesta doreşte ca icoana să rămână la Cristiana și familia ei.

Foto credit: Arhiva personală a Cristianei Stancu

„Binecuvântarea Sfântului Dimitrie a rămas cu noi, arătându-ne cât de ajutător şi smerit este, punându-se mereu sprijin pentru oamenii care vin la el cu iubire şi credinţă”, spune sportiva.

Visul Cristianei Stancu este să facă o şcoală în incinta unei mănăstiri, „în speranţa de a construi o Românie mai bună şi, de ce nu, o lume mai bună”. Până atunci, ea susține discursuri motivaționale în care le vorbește oamenilor despre nevoia de a-L include pe Dumnezeu în toate planurile lor de viață.

Vezi și:

Foto credit: Arhiva personală a Cristianei Stancu

Comentarii Facebook


Știri recente