Sfântul Arhidiacon Ștefan cinstit la Augsburg și Bonn, Germania

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a fost prezent sâmbătă, 26 decembrie 2015, în mijlocul comunității ortodoxe române din Augsburg, informează site-ul oficial al Mitropoliei. În această zi, conform tradiției de aici, a fost sărbătorit ocrotitorul acestei parohii, Sfântul Arhidiacon Ștefan.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Serafim înconjurat de un sobor de preoți.Din soborul slujitor au făcut parte: părintele paroh Ciprian Suciu, Pr. Sebastian Suciu (Ulm), Pr. Constantin Bartok (Traunreut), Pr. Cristian Căjvăneanu (Kempten) și Pr. Alexandru Roșu (Friedrichshafen).

Răspunsurile la strană au fost date de corul dirijat de teologul Ioan Cătălin Pintilie.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Serafim a vorbit credincioșilor despre dificultățile misiunii ortodoxe în diaspora. Amintind de Sfântul Ștefan, exemplu de următor al lui Hristos, Înaltpreasfinția Sa a arătat importanța rugăciunii pentru vrăjmași, îndemnând la participarea tuturor credincioșilor la rugăciunea comună a Bisericii și la întrajutorare, precum și la o grijă mai mare față de tineri și implicarea lor în activitatea parohială.

După Sfânta Liturghie, invitații au fost găzduiți de parohie în sala de festivități a complexului catolic Don Bosco, acolo unde parohia va primi în viitorul apropiat o capelă mai mare, adecvată numărului de români, în creștere în Augsburg. Toți cei prezenți s-au bucurat de colindele celor mici, dirijați de doamna învățătoare Cornelia Floruț.

Parohia românească din Augsburg este una dintre cele mai vechi din Germania, fiind înființată în 1995 și păstorită până în 2014 de părintele Florin Chelemen, de curând trecut la Domnul.

Sfântul Arhid. Ștefan cinstit la Bonn

În cea de-a treia zi a Crăciunului, românii din parohia Sfântul Ștefan, Cassius și Florentius din Bonn și-au sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântul Arhidiacon Ștefan, participând la Sfânta Liturghie și intonând colinde. Slujba a fost oficiată de părintele paroh Cătălin Preda și Arhidiacon Martin Lissmann (Köln). După slujbă, cei prezenți au participat la o agapă frățească, organizată de parohie în sala festivă oferită de parohia catolică Bonn-Buschdorf.

Comentarii Facebook


Știri recente